Hur genomförs en privatimport?


Beskrivning av privatimportförfarandet på Systembolaget

Det finns ett stort antal viner som Johan Lidby Vinhandel idag endast säljer till hotell och restaurang. Vill du som kund köpa något av dessa, måste du göra en såkallad privatimport via Systembolaget.

Du kan gå in på valfri Systembolagsbutik och säga att du vill göra en privatimport. Du får då en blankett där du anger vinets namn, producent om du känner till det och vilken importör som idag säljer vinet. Minsta antal att beställa är ett kolli (normalt 12 flaskor).

Blanketten lämnas på Systembolagsbutiken som sedan skickar den till inköpsavdelningen. De skickar sedan en offertförfrågan till oss, som vi besvarar omgående. Därefter kontaktar Systembolaget dig, talar om priset och frågar om du fortfarande är intresserad. Om du inte längre är intresserad slutar det hela här.

Om du fortsatt är intresserad skickar Systembolaget en inköpsorder till oss som vi bekräftar och vidarebefordrar till vår distributör. Denne skickar sedan de beställda vinerna till butiken med nästa ordinarie transport. Butiken kontaktar dig när vinet anlänt och du får köpa ut det, precis som vanligt.

Därefter återstår endast det stora nöjet att dricka upp flaskorna.

Normal ledtid från A till Ö är 2-4 veckor.

Lycka till!

Johan Lidby Vinhandel