Restaurangkund
Noreskund

Säljgänget bloggar

God Jul och Gott Nytt År 2018!

Nu nalkas både jul- och nyårshelger. För de flesta inom restaurangnäringen är december en av årets mest hektiska månader och många av er arbetar även under själva helgerna till gästernas stora belåtenhet. Jag hoppas dock att ni alla, till slut, skall få vara med era nära och kära för både avkoppling, vila och glädje. 
2017 har varit ännu ett intensivt år för oss på Vinhandeln, och jag vill rikta mitt innerliga tack till er alla som läser detta. Utan er skulle vi som arbetar på Vinhandeln inte få möjlighet att göra det vi både älskar och brinner för. 

Vi strävar ständigt efter att bli både bättre och utveckla vår portfölj. Nyheter är viktigt för både er och för oss. Samtidigt är det en svår balansgång att klara av att förnya och utveckla vårt utbud utan att överge de som vi arbetat med tidigare och vars viner fortfarande förtjänar att finas på Sveriges vinlistor. Vinets värld är, precis som alla andra, högst modemedveten. Vi människor vill upptäcka nya ursprung, smaker och vinstilar. Samtidigt vet de flesta av oss vikten av gamla vingårdar, nedärvd kunskap och erfarenhet för vinernas kvalitet. Och för att gamla vinrankor och nedärvd kunskap skall kunna finnas kvar, behöver vi importörer, ni restaurangkämpar och Sveriges vinlistor, klara av utmaningen i att blanda nytt med etablerat, okänt med erkänt, nya lovande vinproducenter med dagens ledare och gårdagens legender. Det är svårt. Men vi gör vårt yttersta för att hitta en balans, och vi tackar för ert stöd och engagemang under det gångna året. Ett stöd som borgar för att nya stjärnor på vinhimlen skall kunna tändas och att de som redan lyser på oss skall kunna fortsätta.
 
Årets julklapp från Vinhandeln är ett bidrag till föreningen ”Nattvandrarna” som genom sin närvaro och stöttning på fältet gör viktiga insatser för Sveriges ungdomar och vår gemensamma framtid. 
 
Tillsammans med mina kollegor ser jag fram emot nästa år, och vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2018!
Johan 

View Comments

Välkommen på sortimentsprovning !

Vi startar upp hösten med vår traditionsenliga sortimentsprovning för alla våra restaurangvänner. 
Kom och botanisera i vårt utbud, hitta nya favoriter eller lär dig mer om dina gamla.
Just dessa dagar har vi också besök av Paul Drogemuller från Paracombe, Adelaide Hills i Australien. Paul berättar gärna om Australien och sin vingård i Adelaide Hills. 
Det är en öppen provning och du provar i din egen takt. Vi finns så klart också på plats och berättar gärna allt vi kan och vet om vinerna, så passa på och ställ alla dina frågor!
Vi bjuder på tilltugg och har självklart en del specialerbjudanden på plats.
Ta med dina kollegor, så ses vi!
5-6 september kl. 11-17
Polhemsgatan 20A, Kungsholmen
OSA till salj@johanlidbyvinhandel.se senast den 1/9

View Comments

Tack!

Med stolthet och glädje tackar vi Bockholmengruppen för den fina utmärkelsen vi igår fick på Bockholmengalan, Årets leverantör. Vi är så glada över priset men även den fina motiveringen.

"Johan Lidby är alltid snabba på att svara, skicka leveranser omgående och gör det där lilla extra för att tillgodose ens önskemål. Om alla leverantörer arbetade på ert vis så hade livet i den här branschen varit en dröm."

View Comments

God Jul och Gott Nytt År!

Kära kunder,
Ännu ett år är nu snart slut och jag sitter nu åter framför datorn för att författa mitt artonde julbrev. Vinsverige har aldrig varit så spännande som nu, kan jag tycka. Mångfalden i utbudet är slående och mängden personliga, djupa och kvalitativa viner har nog aldrig varit så stor som under 2016, men inte för alla människor utan för de som gör aktiva val och har kunskap och intresse. Varför skall inte det vara egenskaper som belönas? Kunskap är som bekant makt och så länge kunskapen används för att få vinets värld att växa i Sverige kan ingen anklagas för maktmissbruk. Min oro är snarare att för få personer skall visa intresse för vilka viner de köper eftersom konsekvensen obönhörligen skulle bli ett utarmat sortiment att tillgå. Så än en gång tack för ert engagemang och ert intresse för riktiga viner. Det skänker hopp om framtiden!
Året har även bjudit på glädjeämnen i form av erkännande för både vårt och våra producenters arbete, bland annat fick vi flera fina utmärkelser på Årets Vinare. Vi har inlett samarbeten med nya, spännande producenter och fått förtroendet av flera nya kunder. Vi ser fram emot att få fortsätta vår gemensamma resa nästa år!
Jag hoppas att vi ses på Fotografiska den 18 februari nästa år. Då fyller vi lokalerna med 33 av våra fantastiska vinproducenter och ger er alla möjligheten att träffa människorna bakom vinerna. Här finns en möjlighet att prova mer än 150 olika viner från världens alla hörn - prova, smaka, mingla och lär dig mer på våra seminarier.
I år har vi valt att skänka pengar till ett välgörande ändamål - en julklapp från er och från oss. Även i år stöttar vi Zelmerlöw och Björkman Foundation som arbetar för att ge barn i Afrika möjlighet att gå i skola och skaffa sig en utbildning. JLV har i år sponsrat med ett värde för ett klassrum på Kenswed Academy, en gymnasieskola i Ngong i Nairobi, Kenya. Skolan är till för ungdomar i Nairobis slumområden som på grund av ekonomiska eller sociala orsaker inte kan studera på gymnasiet. Ungdomar från svåra förhållanden blir speciellt utvalda och syftet är att hjälpa dem bort från slummen med hjälp av utbildning. Vårt bidrag gör att 40 elever har tillgång till ett klassrum!

Johan Lidby 

View Comments

Sortimentsprovningar för branschen!

Tisdagen den 26 och onsdagen den 27 januari välkomnar vi er till vårt kontor i Stockholm

Tisdagen den 26 januari är ni också välkomna till Gustibus i Malmö om det passar bättre och

Onsdagen den 27 januari finns vi i Göteborg på Olssons vinbar för våra branschkunder.

Nya viner, nya årgångar, gamla bekanta som fått mer tid på butelj och nya medarbetare att möta! Varmt välkomna

View Comments