Kock-Anders inspirerar

Fre 16 Februari 12:03

Lättrökt laxtartar med het färskostcrème

ca 4-6 personer

400 g färsk lax
100 g rökt lax
200 g färskost
1 finhackad röd chili
2 msk riven ingefära
1 lime zest och saft
1/2 msk fisksås
1/2 dl hackad koriander
salt och peppar

Tärna laxen fint och blanda.
Blanda ingredienserna till färskostcrémen. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer limesaft för syrans skull.
Låt lax och créme stå och dra i minst fyra timmar innan servering så att smakerna gifter sig.
Servera gärna med krispig gemsallad och krutonger. Garnera med plockad koriander.

Monti Garbi Soave

  • Typ: Vitt
  • Årgång: 2016
  • Producent: Tenuta Sant Antonio
  • Druvsammansättning: Garganega 85%, Chardonnay 10%, Trebbiano di Soave 5%
  • Pris: BIB 3000 ml 245 kr
  • Artikelnummer: 2078

blog comments powered by Disqus