Kock-Anders inspirerar

Tors 22 Februari 15:46

Pasta med het tomatsås

Ingredienser (4 personer)
1/2 dl olivolja
25 g smör
6 skivor parmaskinka, fintärnad
1 silverlök, hackad
3 klyftor hackad vitlök
1 msk chiliflakes
1 dl vodka
1 burk (400g) passerade tomater
1/2 dl hackad bladpersilja
1 dl riven parmesanost
2 dl grädde
Ca 400 g pasta t.ex. Rigatoni eller Penne
Havssalt

Värm upp smör, olivolja, silverlök, vitlök, chili, parmaskinka och lite havssalt i en kastrull som är stor nog att även rymma pastan senare. Rör om så att allt täcks av olja och smör och låt puttra ett par minuter på medelhög värme tills vitlöken är gyllene. Tillsätt tomaterna, rör om och låt puttra utan lock tills såsen börjar tjockna, ca 15 minuter. Tillsätt vodka och grädde och rör om. Låt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer chiliflakes.
Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Häll av i ett durkslag när pastan är "al dente". Pastan ska nästan vara underkokt så den kan koka färdigt i såsen.
Tillsätt pastan i tomatsåsen och rör om. Vrid ner till låg värme och lägg på lock och låt vila 1-2 minuter så att pastan suger upp såsen. Avsluta med att vända ner den hackade persiljan. Servera i djupa tallrikar med riven parmesanost.

Sonoma County Zinfandel

  • Typ: Rött
  • Årgång: 2015
  • Producent: Seghesio Family Vineyards
  • Druvsammansättning: Zinfandel 87%, Petite Sirah och Carignan 13%
  • Pris: 750 ml 209 kr
  • Artikelnummer: 22562

blog comments powered by Disqus