Kock-Anders inspirerar

Ons 4 Januari 15:22

Citronmarinerad Hälleflundra med löjromscréme och krutonger

Löjromscrème
1 dl färskost (typ philadelhpiaost)
1 dl créme fraiche
100 g löjrom
Citronsaft 
Hackad dill och gräslök
Salt och peppar

Blanda färskost och créme fraiche. Lägg i löjrom och citronsaft. Tillsätt hackad dill och gräslök, smaka av med salt och peppar. 
Hit kan du förbereda innan serveringen

Citronmarinerad Hälleflundra
ca 500 g Hälleflundra
citronsaft
1 msk socker
1 msk salt

Skär hälleflundran i små kuber (ca 1-2 cm). Lägg bitarna i ett bad av citronsaft, blandat med socker och salt. OBS! Citronsaften måste täcka fisken.
Låt fisken ligga i citronsaften ca 20-30 minuter, inte längre.
Lägg hälleflundran ovanpå löjromscrèmen.

Krutonger
Skär tunna brödskivor av vitt bröd. Rosta i ugnen 160 grader i 30 minuter tills de blir gyllene. Bryt bitarna och strössla över hälleflundran.

 


blog comments powered by Disqus