Kock-Anders inspirerar

Ons 8 Mars 14:06

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

4 portioner

Ca 400 g pasta av valfri sort

500 g tärnat rimmat fläsk

20 st halverade körsbärstomater

4 msk hackad gräslök

½ dl strimlad basilika

100 g riven parmesan

½ dl rödvinsvinäger

½ dl balsamvinäger

Salt och svartpeppar

 

Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.
Lägg fläsket i en stekpanna och tillsätt vinägern. Låt vinägern koka in och fläsket få färg i stekpannan. Avsluta med att lägga i tomaterna och gräslök.
Blanda sedan allt med pastan och kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.

Brancaia Chianti Classico

  • Typ: Rött
  • Årgång: 2015
  • Producent: Casa Brancaia
  • Druvsammansättning: Sangiovese 100%
  • Pris: 750 ml 149 kr
  • Artikelnummer: 70725

blog comments powered by Disqus