Kock-Anders inspirerar

Mån 13 Mars 11:22

Glaserade revbensspjäll

ca. 4 portioner

ca 1 kg tjocka revbensspjäll 

3 msk salt 

2 msk socker 

1,5 dl honung

2 dl balsamvinäger

0,5 dl grovriven ingefära

1 msk fänkålsfrö

3 msk japansk sojasås


Blanda salt och socker. Marinera spjällen över natten.

Karamellisera honungen i en kastrull på hög värme. Den ska bli bronsbrun, men passa noga så att den inte bränns vid. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och reducera till ca ¼ återstår. Spola av spjällen i kallt vatten och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och slå över glacen. Vänd runt spjällen så att de täcks helt.

Täck formen med tre lager plastfolie eller lock och baka i ugn på 90 grader i ca 8 timmar. Ett bra tips om man behöver ugnen på dagen är att köra spjällen över natten. Lyft spjällen ur formen och reducera buljongen som blivit till en glace. Dela spjällen och pensla med glacen.

Dessa spjäll är både himmelskt goda och fantastiskt möra. De passar utmärkt till påsklunchen eller vårmiddagen tillsammans med ugnsrostade rotsaker eller en vårig grönsallad.

Smaklig måltid!


blog comments powered by Disqus