Sortiment · Utbud · Adelaide Hills, South Australia

Paracombe Adelaide Hills, South Australia

Fakta

Paracombe är en liten egendom på ca 40 hektar. Den före detta kreatursfarmen omvandlades 1983 till vingård av paret Paul och Kathy Drogemuller som nu driver den med strålande resultat. Utan någon som helst erfarenhet av vintillverkning så började man plantera vingårdar och byggde ett litet plåtskjul där dom första vinerna tillverkades i gamla mjölktankar. Idag är Paracombe Wines en av dom mest erkända vinproducenterna i Adelaide Hills med viner av toppkvalité, den totala årsproduktionen är endast ca 200 000 flaskor.
Läget, 425 meter över havet, skapar mycket goda förutsättningar för fruktiga och eleganta viner i detta svala distrikt. Man odlar mest Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc och Shiraz. Men även Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, och lite Merlot finns planterat. Jordmånen varierar från fattig sandjord till rikare järnhaltig grus- och lerjord. Klimatet är av inlandstyp med relativt kalla regniga vintrar och torra heta somrar. Vingården är planterad med hänsyn till morgonsol för att optimera mognaden i druvorna samtidigt som man behåller fruktsyra och elegans.
Paracombe arbetar efter hållbarhets tänk både i vingårdarna och i vineriet, man samlar upp allt regnvatten i stora cisterner och är helt självförsörjande på el med hjälp av solceller. Förutom att tillverka fantastiskt goda viner så är Paul och Kathy kända för att få besökare känna sig otroligt välkomna till Paracombe Wines!


 

 


Viner

Årgång Typ Land Region
Paracombe Cabernet Franc 2011 Rött Australien Adelaide Hills, South Australia
Paracombe Cabernet Franc 2013 Rött Australien Adelaide Hills, South Australia
Paracombe Sauvignon Blanc 2016 Vitt Australien Adelaide Hills, South Australia
Paracombe Sauvignon Blanc 2017 Vitt Australien Adelaide Hills, South Australia
Paracombe Shiraz 2012 Rött Australien Adelaide Hills, South Australia
Paracombe The Reuben 2012 Rött Australien Adelaide Hills, South Australia

Privatimport

Årgång Typ Land Region
Paracombe Dolomite Pinot Noir 2016 Rött Australien Adelaide Hills, South Australia

Bildgalleri

Tillbaka