Sortiment · Utbud · Sonoma County, Sonoma, Russian River Valley, Sonoma Coast

Kistler Vineyards Sonoma County, Sonoma, Russian River Valley, Sonoma Coast

Fakta
  • Fokusdruva/-or: Chardonnay och Pinot Noir

Egendomen skapades 1978 av Steve Kistler. Han köpte mark och byggde ett litet vineri högt uppe på Mayacamas Mountain. Under de drygt trettiofem år som gått har Kistler tillsammans med sin kollega och delägare Mark Bixler utvecklat Kistler till den mest eftertraktade av USA:s chardonnayproducenter.
Sedan början på 2000 talet har de också etablerat sig som en av de absoluta topparna gällande produktion av Pinot Noir viner från Sonoma Coast och Russian River valley. De var pionjärer med att söka vingårdslägen långt ut nära den karga och svala Stilla Havskusten och planterade redan på 90-talet vingårdar utanför det lilla samhället Bodega. Allt vin är allokerat och sålt på förhand.
Robert Parker och Johan Lidby Vinhandel brukar sällan dela åsikt om viner men i detta fall delar vi hans beskrivning. Han har bland annat skrivit följande om Kistler: ”Given the breadth of Chardonnays and Pinot Noirs produced by Steve Kistler, he is the undeniable master of these two varietals in California”.
Det går att finna rader av hyllningar till Kistlers viner, jag begränsar mig till denna.
Under årens lopp har Steve och Mark byggt upp ett enormt förtroendekapital hos de ledande druvodlarna i Sonoma. Detta har i sin tur lett till att Kistler har fått tillgång till en rad av områdets bästa vingårdar. Vingårdar som han i mångt och mycket har hjälpt till att sätta på den Kaliforniska vinkartan. Vinifikationerna är klassiskt burgundiska med fatjäsning, naturlig jäst, full malolaktisk jäsning och butlejering utan vare sig klarning eller filtrering. Vinerna utvecklas med stort behag på butelj och det är både en sann glädje och stolthet att representera Kistler i Sverige. Vi får varje år små allokeringar av viner som vi i första hand reserverar för Kistler Ambassador Club som vi skapade i Sverige 2009. Om Du är intresserad av att veta mer om Ambassador Club hör Du enklast av dig till någon av våra restaurangsäljare.
Kontakta oss gärna för tillgänglighet!

Viner

Årgång Typ Land Region

Bildgalleri

Tillbaka