Sortiment · Utbud · Willamette Valley, Oregon

Archery Summit Willamette Valley, Oregon

Fakta
  • Yta: 46 hektar
  • Biodynamiska odlingar: 5 hektar

Archery Summit skapades 1993 av Gary Andrus. Han inspirerades av de många unga nyetablerade egendomarna i Oregon och deras Pinot Noir odlingar. Han fann en vacker och sluttande plats högt uppe på en av Oregons vackra kullar och byggde där områdets första helt gravitationsstyrda vineri. Han hade de högsta ambitioner gällande kvalitet för Oregon som distrikt och flyttade många mentala gränser genom sin energiska och entreprenörmässiga personlighet.
Vingårdarna anlades inom en radie av 5 kilometer från vineriet och det är idag 7 separata små odlingar som alla tillsammans bidrar till att skapa Archery Summit. Namnet på egendomen kommer från det geografiska läget som förr i tiden hade varit perfekt för bågskyttar som ville försvara sig och nå långt med sina pilar. 
Garys sålde år 2001 på grund av skilsmässa sitt innehav i egendomen till de partners som hade varit med och startat den. Driften har sedan dess skötts av ett starkt radarpar i form av Leigh Bartholomew och Anna Matzinger som tar hand om vingårdar respektive vinifikationer. Gary dog 2009 till följd av lunginflammation.
Varje vingård vinifieras separat och under året tar sedan ett blandningsarbete vid i vineriet för att skapa "Premier Cuvée" som är egendomens mest representativa vin. Alla vingårdar brukas ekologiskt.

Viner

Årgång Typ Land Region
Archery Summit Premier Cuvée Pinot Noir 2015 Rött USA Willamette Valley, Oregon

Bildgalleri

Tillbaka