Sortiment · Utbud · Bierzo

Bodegas y Viñedos Castro Ventosa Bierzo

Fakta
  • Yta: 75 hektar
  • Fokusdruva/-or: Mencía

Bodegas Castro Ventosa grundades av familjen Perez 1752 och har alltsedan dess varit i familjens ägo. Egendomen omfattar 75 ha Mencía och detta göra familjen till den största landägaren av denna druva inom Bierzo D.O. Vineriet ligger i byn Valtuille de Abajo, precis vid foten av en kulle på vilken en ruin från ett gammalt romerskt fort; "castro", vilar. Några av Castro Ventosas vingårdar är planterade på just denna kulle, och Castro Ventosa betyder "det vindpinade slottet". 

Hos Castro Ventosa anser man att kvalitet börjar i vingården och man lägger ner stor omsorg under hela året för att se till att förutsättningarna för sunda och optimalt mogna druvor blir så bra som möjligt. Druvorna handplockas och sorteras redan i vingården.

Raúl Perez är en relativt ny stjärna på den spanska vinhimlen, som gjort sig känd genom hyllade toppviner från olika delar av Spanien, som Ribeira Sacra, Rías Baixas och Bierzo. Filosofin är genomgående densamma; kvalitet börjar i vingården och målet är att i varje vin fånga den fulla potentialen från varje vingård och ursprung. Född 1972 i Valtuille de Abajo, växte han i princip upp i vineriet och han arbetade på familjeegendomen fram till 2005 då han lämnade den för att arbeta som vinmakare på andra bodegor samt med sina egna projekt. Sedan 2009 är han tillbaka på familjebodegan samtidigt som han är på ständig resande fot.

Viner

Årgång Typ Land Region
Castro Ventosa Valtuille la Cova de la Raposa 2013 Rött Spanien Bierzo
El Castro de Valtuille Mencía Joven 2015 Rött Spanien Bierzo
Ultreia de Valtuille 2014 Rött Spanien Bierzo

Bildgalleri

Tillbaka