Sortiment · Utbud · Anderson valley, Mendocino County

Copain Wines Anderson valley, Mendocino County

Fakta
  • Total Yta: 12 hektar plus köpt frukt

Copain Wines grundades 1999 av den unge vinmakaren Wells Guthrie. Efter vinmakarstudier i USA arbetade han en period hos Chapoutier i norra Rhône och det formade hans vilja att återge jordmånens karaktärer till sina viner. Viljan att söka efter balans och elegans i vinerna har blivit allt viktigare för Wells och med åren har hans smak drivit honom norrut i Kalifornien till de svalare delarna av Anderson Valley och Mendocino County. Där har han funnit vingårdar med långa växtcykler och stora temperaturvariationer mellan dag och natt.

Jordarna domineras av nedbruten granit i Mendocino medan de är något rikare och domineras av sandsten och sandblandad lera i Anderson Valley. Alla vingårdslägen vinifieras separat och beroende på personlighet och komplexitet buteljeras de antigen som enskilda vingårdslägen eller så blandas de till "Cuvéer" för att återge hela områden. Användningen av ekfat är försiktig och andelen ny ek väldigt återhållsam. Allt för att på bästa sätt låta druvornas personlighet komma fram i det färdiga vinet.

Vi har blivit väldigt förtjusta i Wells förmåga att producera viner som har fenoliskt helt mogen frukt men med bibehållen naturlig syra och relativt låga alkoholhalter. Ännu en i raden av Kaliforniens unga spännande producenter som visar att mycket fortfarande finns att upptäcka i denna del av världen. En resa som vi gärna är med på.

Viner

Årgång Typ Land Region
Tous Ensemble Chardonnay 2014 Vitt USA Anderson valley

Bildgalleri

Tillbaka