Sortiment · Utbud · Orange & Mudgee, New South Wales

Logan Wines Orange & Mudgee, New South Wales

Fakta
  • Yta: 78 ha i Orange och 24 ha i Mudgee
  • Instagram: https://instagram.com/logan_wines

Efter att ha gett upp sin dröm att bli musiker utbildade sig Peter Logan inom biologi och kemi för att arbeta som kemist. Det dröjde dock inte länge för Peter att förstå att detta inte var hans kall i livet. Då hans far beslutade sig för att börja arbeta med vin såg Peter en möjlighet att kunna nyttja sina kunskaper på andra sätt där även kreativitet och passion kunde få plats. Peter utbildade sig till vinmakare i Adelaide och började sedan arbeta med sin far.
Idag består Logan Wines av ett litet och passionerat team med Peter, hans fru Hannah och assisterande vinmakaren Duncan Lloyd i spetsen.

Logan Wines har totalt 102 ha i vindistrikten Orange och Mudgee, 25 mil väster om Sydney. Både Orange och Mudgee är så kallade "cool climate" områden, vingårdarna ligger på 600-1000 meter över havet. Svala nätter och morgnar och solen från öknen i väst ger druvor med mycket fräschör och komplexitet. Jordmånen i Orange består mestadels av vulkanisk jord då området ligger ovanpå en utdöd vulkan. I Mudgee domineras jormånen av järn och kvartsten.

Peter Logan vill visa upp Orange och Mudgees speciella "terroir" i sina viner, han använder naturlig jäst och är återhållsam med ekfat. Balans, fräschör och komplexitet i vinerna är det Peter strävar efter och det tycker vi han lyckas fantastiskt bra med!


Viner

Årgång Typ Land Region
Logan Cabernet/ Merlot 2012 Rött Australien New South Wales, Orange
Logan Chardonnay 2015 Vitt Australien New South Wales, Orange
Logan Shiraz 2013 Rött Australien New South Wales, Orange
Logan Weemala Pinot Gris 2016 Vitt Australien New South Wales, Orange
Logan Weemala Pinot Noir 2016 Rött Australien New South Wales, Orange
Logan Weemala Tempranillo 2016 Rött Australien New South Wales, Mudgee

Bildgalleri

Tillbaka