Sortiment · Utbud · Sonoma, Alexander Valley

San Lorenzo Wine Company Sonoma, Alexander Valley

Fakta
  • Fokusdruva/-or: Zinfandel

Bakom San Lorenzo Wine Company hittar man Peter Seghesio som tillsammans med sin fru Cathy och sönerna Joey och Will äger och driver denna unika egendom belägen precis norr om staden Healdsburg. San Lorenzo Ranch har bland Norra Kaliforniens äldsta produktiva vingårdar. Den äldsta delen består av en samplanterad vingård från 1896 där drygt 70 % består av Zinfandel. Övriga druvsorter man hittar är Mataro, Grand Noir, Alicante, Negrette, Carignan och Petite Sirah med flera. 
Familjen bor på egendomens högsta punkt och under bostaden har man byggt ett litet men perfekt anpassat vineri för att ta hand om den unika San Lorenzo frukten. Ingen högteknologi behövs för att göra komplexa och djupa viner. Allt börjar som bekant i vingården. Öppna rostfria tankar, fokus på vinifikationens samtliga skeden och den bästa kvaliteten på franska ekfat man kan köpa för pengar är bara medel för att lyfta fram druvornas inneboende komplexitet och djup. 
2014 kom det första vinet under Peter och Cathys egen etikett San Lorenzo Winery. Tidigare gick all frukt till Seghesio Family Vineyards. Numer behåller Peter de bästa druvorna själv och vinifierar i sin källare.
Hans målsättning är att fånga druvornas och vingårdens djup, nyansrikedom och fräschör. Stilmässigt är vinerna yppiga men med en sammetslen struktur och bra fräschör. Var med på en ny vinresa som just tagit sin början.

Viner

Årgång Typ Land Region
San Lorenzo Rock Garden Zinfandel 2014 Rött USA Sonoma, Alexander Valley

Bildgalleri

Tillbaka