Sortiment · Utbud · Yarra Valley

Timo Mayer Yarra Valley

Fakta
  • Yta: knappt 3 hektar
  • Fokusdruva/-or: Pinot Noir, Chardonnay, Syrah, Nebbiolo och Cabernet Sauvignon
http://www.timomayer.com.au/

Timo Mayer har sitt ursprung i Tyskland där han föddes i en vinmakarfamilj. Detta till trots var vin inget han ville syssla med utan han lämnade sitt hemland för att åka till Nordamerika. Där reste han runt och levde livets glada dagar. Så småningom träffade han kärleken och när det första barnet var på väg ville Timos fru åka hem, hem till Australien. 
Ödet ledde Timo till Yarra Valley i Victoria där hans vinrötter till slut hann ifatt honom och han blev vinmakare. Han har arbetat hos många av de mest meriterade producenterna i området och är idag fortfarande chefsvinmakare på Gembrook Hill. Men han har sedan knappt 20 år tillbaka även sin egen knappt tre hektar stora vingård planterad på det han kallar "the Bloody Hill". Det är en brant sluttning där han har planterat Pinot Noir, Chardonnay, Syrah och lite Cabernet Sauvignon. På senare år har han även börjat plantera och exprimentera med druvsorterna Nebbiolo och Gamay.
Timos vinstil är naturlig och enkel med finess och elegans som ledord. Tydlig struktur banar väg för finstämd frukt och energifyllda viner eller för att citera Timo själv: "Bring back the Funk".
Timo hyllas enhälligt i sitt adoptivland och vinerna är hett eftertraktade. Det är väldigt roligt och hedrande att få inleda ett samarbete med honom och även om tillgången på vin är ytterst liten vågar vi hävda att det är väl värt att hålla ögonen öppna för dem. 

Viner

Årgång Typ Land Region

Privatimport

Årgång Typ Land Region
Bloody Hill Pinot Noir 2016 Rött Australien Yarra Valley
Close Planted Pinot Noir 2016 Rött Australien Yarra Valley
Dr Mayer Pinot Noir 2016 Rött Australien Yarra Valley
Mayer Yarra Valley Syrah 2016 Rött Australien Yarra Valley

Bildgalleri

Tillbaka