Sortiment · Frankrike · Loire, Muscadet · Domaine Bonnet-Huteau

Les Laures Muscadet Sèvre et Maine 2015

Les Laures Muscadet Sèvre et Maine

Pris på Systembolaget:

750 ml: 165 kr

Artikelnummer: 73015

  • Typ: Vitt
  • Årgång: 2015
  • Producent: Domaine Bonnet-Huteau
  • Område: Frankrike, Loire, Muscadet
  • Jordbruk: Biodynamiskt
  • Flaskförslutning: Naturkork
  • Druvsammansättning: Melon de Bourgogne 100%
  • Produktblad: Skriv ut
  • Utseende: Ljus gul färg
  • Doft: Fruktig, ungdomlig och nyanserad doft med inslag av citrus, gula stenfrukter, mineral och örter.
  • Smak: Torr, frisk, elegant och mineraldriven smak med inslag av citrus, gula stenfrukter, mineral och örter. Vinet har en lång och komplex avslutning med en fin mineralsälta.

Pris på Systembolaget:

750 ml: 165 kr

Artikelnummer: 73015

Omdömen och recensioner

4 av 5 i Gourmet nr. 4 2017
"Härligt frisk av äpplen, lime och mineraler likt snäckskal. Lysande till ostron."

Rekommenderas! av Allt om Vin nr 6 2017
"Tät, komplex, lite jästtonad doft med liten mineralsälta. Stram, torr, ren, skaldjursvänlig smak."

Les Laures är namnet på en muromgärdad vingård vackert belägen på ett berg i området Goulaine.
Jordmånen består av granit täckt med ett väldigt tunt lager "topsoil". Åldern på stockarna är 30-45 år gamla och skördeuttaget är generellt lågt. Druvorna skördas för hand och pressas sedan långsamt och försiktigt. Musten kyls ner under 12 timmar. Ingen jäst tillsätts. Vinet lagras under minst 6 månader med sin jästfällning i rostfria ståltankar och betongtankar.
Efter en regnig period under blomningen så kom en historiskt varm och torr sommar! I september kom äntligen välbehövligt regn vilket behövdes för att druvorna skulle kunna nå önskad mognad. Skördeuttagen denna årgång är lägre än genomsnittet men vinerna har en fin kvalité med en fantastisk yppig frukt och för området avrundade syror.

Denna Domaine belägen i hjärtat av Muscadet Sèvre et Maine har befunnits inom familjen sedan 1883 men egendomen har anor ända tillbaka till 1000 talet!
Rémi Bonnet som tillsammans med sin bror Jean-Jacques driver egendomen idag tog över 1982. 2005 började man odla vingårdarna ekologiskt och sedan 2010 också biodynamiskt. Totalt har man 40 hektar vingårdar som odlas biodynamiskt, man skördar allt för hand och har låga skördeuttag. Vinerna är urspungstypiska och mineraldrivna men med en större koncentration och rikare frukt än vad man kanske förväntar sig av vinerna ifrån Muscadet. Bonnet-Huteau betraktas idag som en av de klarast lysande stjärnorna i området och vi tror verkligen att de har framtiden för sig! 

blog comments powered by Disqus
Tillbaka