Skriv ut

Paracombe Shiraz 2016

Art.nr: 75993

Smakrikt och koncentrerat med en omedelbar fruktattack. Inslag av mörka bär såsom körsbär och plommon, peppar och kryddor.

Pris

219 kr

Typ

Rött vin

Jordbruk

Konventionellt

Lamm
Nöt
Vilt
16-18

Fakta

Antal per kolli:

12

Druvsammansättning:

100% Shiraz

Alkoholprocent:

14,5%

Flaska:

750 ml

Flaskförslutning:

Skruvkapsyl

Om vinet

Om vinet

Generös Shiraz från Adelaide Hills

Druvorna skördas för hand i omgångar för att optimera mognadsgraden. Jäsningen skedde därefter svalt i öppna jäskar. Skalhatten trycks ner två gånger per dag för att extrahera så mycket smak och färg som möjligt. Vinet lagrades därefter i 20 månader på franska 225-litersfat och buteljerades ofiltrerat. Den totala produktionen uppgick till närmare 10 000 flaskor.

Trots en kort växtsäsong med en relativt stor skörd är Paul Drogemuller väldigt nöjd med årgång 2016. Enligt Paul var vädret varken för varmt eller för kallt och både kvalitén och kvantiteten av frukt var väldigt god. Mognadsprocessen gick väldigt snabbt och all skörd var klar inom rekordsnabba 1 ½ månad, normalt sett tar det mellan 2-2 ½ månad. Paul säger att man kan se 2016 som den perfekta växtsäsongen med tanke på hur snabbt allt gick och med resultatet som finns i flaskorna.
AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Omdömen och vinbetyg

Bra köp!

“Stor, vidöppen och mogen doft och smak. God balans med toner av kakao, örter och peppar. Finstämda syror.”

Allt om Vin, Stora Vinguiden - nr 1 2021

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ