product-cat-eko

Betyg 4

DI Weekend

okt 2021

(1) Recensioner
Skriv ut

Château Tirecul Les Pins 2021

Art.nr: 7532502

Fruktdrivet, sött och intensivt med frisk syra. Tydlig botrytiskaraktär och inslag av torkad aprikos, ananas, vanilj och saffran. Lång, söt och frisk eftersmak

Pris

189 kr

Typ

Sött vin

Jordbruk

Ekologiskt

Aperitif
Dessert
Digestif
Ost
8

Fakta

Region:

Sudouest

Antal per kolli:

12

Druvsammansättning:

60% Semillon, 40% Muscadelle

Alkoholprocent:

13%

Flaska:

500 ml

Flaskförslutning:

Naturkork

Om vinet

Om vinet

Château Tirecul la Gravières andravin

Les Pins är Château Tirecul La Gravières andravin. Det produceras inte alla år och kommer från egendomens yngre vinstockar (8-15 år) som ger viner med fin botrytiskaraktär men utan det djup och den koncentration som Bruno vill ha till de viner han buteljerar under etiketten “Château”. Kvalitetsambitionen med vingårdsarbetet är dock detsamma som för egendomens förstavin. All skörd sker manuellt i omgångar för att endast skörda botrytiserade druvor. Vid ankomst till vineriet pressas druvorna varsamt och musten får klarna under en natt innan den delvis förs över till franska ekfat och delvis till en rostfri tank för jäsning.

Jäsningen tar cirka två till sex månader och därefter lagras vinet cirka 12 månader innan det blandas och buteljeras. Allt arbete i vineriet sker via gravitation och på sätt undviks plågsamt pumpande.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Omdömen och recensioner

Betyg 4

“Söt och frisk med smak av saffran, aprikos, vit persika, ananas och en massa honung. Kombinera gärna med en krämig stilton.”

DI Weekend, Per Styregård - 22 oktober 2021

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ