product-cat-veganvanligt
Petit Chablis Sainte Claire

Fynd

Allt om Vin

sept 2023

(4) Recensioner
Skriv ut

Petit Chablis Sainte Claire 2022

Art.nr: 5588

Petit Chablis är ett ursprungstypiskt, torrt, friskt och fruktig vitt vin. Ungdomligt med inslag av citrus, grönt äpple, örter, mineral och grapefrukt. Det vita vinet passar utmärkt som aperitif eller till fisk- och skaldjursrätter. Prova gärna vårt recept på löjromschips!

Pris

169 kr

Typ

Vitt vin

Jordbruk

Konventionellt

Aperitif
Fisk
Grönsaker
Ost
Skaldjur

Fakta

Region:

Chablis

Antal per kolli:

12

Druvsammansättning:

100% Chardonnay

Alkoholprocent:

12,5%

Flaska:

750 ml

Flaskförslutning:

Skruvkapsyl

Om vinet

Om vinet

Skaldjurens bästa vän

Druvorna till detta vita vin kommer från Jean-Marc Brocards egendom nära byn Chichée, med klassificeringsnivån Petit Chablis. Chichée, som ligger i den sydöstra delen av Chablis, ger viner med mycket mineralitet och djup – ett äkta kännetecken för Brocards viner. Detta vin jäser vid cirka 18–20 grader på rostfritt stål utan tillsats av odlad jäst. Vinet lagras sedan tillsammans med jästfällningen i rostfria ståltankar fram till buteljeringen.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Omdömen och vinbetyg

89 poäng

“Ett ungt, friskt vin med torr, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av päron, persikor, tropisk frukt, våt sten, blommor och mineraler.”

Dina Viner Professional Edition - issue 2024-04, februari 2024
87 poäng

“Frisk doft av gröna äpplen och citrus samt en liten mineralitet. Fin och syra och en smak som dröjer sig kvar och blommar ut i toner av citrus och gröna äpplen.”

Livets Goda, Anders Enquist - 9 oktober 2023
Mycket upplevelse för pengen

“Att plocka ner en Chablis från hyllan är alltid ett säkert kort när det vankas skaldjur på tallriken. Den här pavan gör jobbet perfekt och bjuder på mycket upplevelse för pengen. Klassiska smaker av gröna äpplen, en näve färska örter, färskpressad lime, grapefrukt och lite krusbär. Bra syra och också en läskande mineralton i eftersmaken. Stiligt och supergott.”

Winetable.se, Andreas Grube - 3 oktober 2023
Fynd!

“Alltjämt ett fantastiskt vin för pengen, trots vissa unga gröna stråk. Smakdjup, ren syra, bra balas och fin harmoni. Långlivat.”

Allt om Vin - nr 9 2023

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ